Składniki
200 g makaronu w kształcie ryżu2 jajka
2 małe pory (biała część)
10 pomidorków koktajlowych
1/2 czerwonej papryki
1 mała puszka groszku
1 mała puszka kukurydzy
1 mały pęczek szczypiorku
3 łyżki majonezu
sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente, przelewamy zimną wodą i
odcedzamy.
Jajka gotujemy na
twardo, obieramy i kroimy w kostkę.
Pory myjemy, kroimy w piórka, sparzamy kilka minut we
wrzątku.
Pomidorki myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na
4.
Paprykę kroimy w kostkę.
Groszek i kukurydzę osączamy z zalewy.
Szczypiorek siekamy.
Wszystkie składniki przekładamy do miski, mieszamy z
majonezem, do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.
Pięknie wygląda w tym naczyniu :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
UsuńLubię takie szybkie sałatki :)
UsuńMy również ;)
Usuń