piątek, 2 września 2016

Fusilli z boczkiem i kozim serem

Oj tak, przez najbliższe kilkanaście miesięcy będziemy wrzucać "troszkę" dań z makaronu. Mamy cały magazyn ;) Jak zwykle lecieliśmy na żywioł i powstało to pyszne cudo.







 

Składniki

300 g makaronu fusilli
150 g parzonego boczku
1 kalarepka
2 łyżki oleju
1 cebula
50 g twardego sera koziego
szczypiorek
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy.

W tym samym czasie:

Boczek kroimy w kostkę smażymy na średnim ogniu na rozgrzanym oleju, na rumiano. Następnie dodajemy posiekaną cebulę, startą na dużych oczkach kalarepę, smażymy ok. 5 min.

Ser kroimy w kostkę.

Szczypiorek siekamy.

Makaron dodajemy do boczku, smażymy chwilę razem, cały czas mieszając. Zestawiamy z ognia, dodajemy szczypiorek i ser. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy od razu po przygotowaniu.

4 komentarze: