Składniki
300 g makaronu fusilli150 g parzonego boczku
1 kalarepka
2 łyżki oleju
1 cebula
50 g twardego sera koziego
szczypiorek
sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Odcedzamy.
W tym samym czasie:
Boczek kroimy w kostkę smażymy na średnim ogniu na
rozgrzanym oleju, na rumiano. Następnie dodajemy posiekaną cebulę, startą na
dużych oczkach kalarepę, smażymy ok. 5 min.
Ser kroimy w kostkę.
Szczypiorek siekamy.
Makaron dodajemy do boczku, smażymy chwilę razem, cały czas
mieszając. Zestawiamy z ognia, dodajemy szczypiorek i ser. Do smaku doprawiamy
solą i pieprzem.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Pyszny przepis. Szybko i smacznie, to lubię.
OdpowiedzUsuńMy też ;) Zapraszamy na Błyskawiczny piątek na FB
UsuńBardzo lubię makarony. Danie jak najbardziej dla mnie :)
OdpowiedzUsuńPolecamy ;)
Usuń