Składniki
4 bułki ciabatty (do pieczenia)4 figi
300 g koziego sera (roladka)
ogórek zielony
sałata lodowa
Sos:
4 łyżki miodu
6 łyżek oliwy z oliwek
1 łyżka octu winnego (białego)
1 łyżka musztardy
Przygotowanie
Bułki kroimy na pół.
Figi, ogórki i ser kroimy na plasterki.
Oliwę, ocet, miód i musztardę mieszamy do momentu kiedy
wszystkie składniki dokładnie się połączą.
Na górnej części bułki kładziemy plastry figi, sera i
zapiekamy ( razem z dolną częścią bułki) 20 min w temperaturze 180°C.
Po wyjęciu z piekarnika na dolnej części układamy sałatę
lodową, plasterki ogórka, przykrywamy bułką z serem i figami i polewamy sosem.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Super smacznie wyglądają Wasze bułeczki.
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
UsuńŚwietne i bardzo smakowite połączenie :D <3
OdpowiedzUsuńDziękujemy :*
Usuń