Składniki
200 ml kwasu z kiszonej kapusty1 duża marchew
1 pietruszka
3 kiełbasy białe (surowe)
2 ząbki czosnku
2 łyżki śmietany 18% (słodka)
2 liście laurowe
2 ziarna ziela angielskiego
8 jajek przepiórczych
majeranek
sól, pieprz
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, obieramy.
Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w talarki.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
Warzywa i kiełbasę zalewamy 1 litrem zimnej wody z
dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego i gotujemy 20 min od momentu
zawrzenia wody.
Następnie kiełbasę wyjmujemy, wlewamy sok, doprawiamy solą,
pieprzem i majerankiem.
Kiełbasę kroimy na plasterki lub większe kawałki (zależne od
preferencji).
Śmietanę hartujemy z niewielką ilością gorącej zupy,
dodajemy do całości.
Czosnek obieramy, miażdżymy nożem, dodajemy do zupy,
gotujemy kilka min nie dopuszczając do wrzenia.
Zupę podajemy z jajkami przepiórczymi.
Skład klasa <3. Zrobię na pewno! Mogę dodać do tego opuncję? Ta to mnie dopiero nakręciła D:.
OdpowiedzUsuńDzięki :D haha, ciekawe jak posmakuje opuncja w barszczu :P
UsuńUwielbiam, a wieki nie jadłam :-) narobiłeś mi smaku :-)
OdpowiedzUsuńNam też się przypomniało ;)
UsuńJest w nim wszystko co lubię -:)
OdpowiedzUsuńMMM...palce lizać ;)
Usuń