niedziela, 14 sierpnia 2016

Zupa krem z fasolki szparagowej

Jako że ostatnie podrygi sezonowej fasolki, to KONIECZNA musimy wykorzystać. Mrożona już nie taka sama.










Składniki

1 duża cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
800 g fasolki szparagowej
1 pełna łyżka słodkiej śmietany 18%
natka pietruszki
sól, pieprz

 

Przygotowanie

 
Cebulę i czosnek siekamy. Szklimy na rozgrzanym maśle, dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę. Zalewamy wrzątkiem (1,2 l) i gotujemy na dużym ogniu 30 min. Studzimy.

Do zupy dodajemy śmietanę, blendujemy na  gładko. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Natkę siekamy, wrzucamy do kremu, podgrzewamy.

Podajemy na gorąco.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz