Składniki
1 l kwasu z kapusty kiszonej4 łyżki mąki
1 liść laurowy
1/2 łyżeczki mielonego kminku
ząbek czosnku
50 g słoniny
800 g młodych ziemniaków
Przygotowanie
Ziemniaki gotujemy w mundurkach.
Słoninę kroimy w drobną kostkę, smażymy na suchej patelni.
Sok z kapusty zagotowujemy.
Mąkę rozprowadzamy z wodą (około 500 ml), dodajemy do soku.
Podgrzewamy i dodajemy liść, kminek oraz czosnek. Całość gotujemy ok. 20 min.
Zupę podajemy ze skwarkami i ziemniakami.
nie jadłam jeszcze takiej zupy,ale brzmi ciekawie;)
OdpowiedzUsuńPolecamy ;)
UsuńBardzo lubię kwaśnicę:)
OdpowiedzUsuńOj, my również <3 Sok z kapusty kiszonej jest niesamowity <3
Usuń