Pączki z krewetek
Kuchnia chińska...pyszne przekąski z krewetek <3
Składniki
-
350 g
krewetek obranych ze skorupek
-
100 g
łuskanych orzechów włoskich
-
50 g
świeżego imbiru
-
2 cebule
dymki
-
1 białko
-
2
łyżeczki mąki ziemniaczanej
-
pół
łyżki wytrawnego sherry
-
sok z 1
cytryny
-
sól
-
olej do
głębokiego smażenia
Przygotowanie
Krewetki i orzechy włoskie drobno pokroiłem. Cebulki i imbir
obrałem, bardzo drobno posiekałem. Wymieszałem cebulki, imbir, krewetki,
orzechy i sherry. Tak przygotowaną masę posoliłem, dodałem mąkę
ziemniaczaną i ubitą pianę z białka. Ponownie dokładnie wymieszałem. Z
uzyskanej masy uformowałem kulki wielkości orzecha włoskiego. Smażyłem
je po 2-3 minuty w głębokim oleju. Osączyłem z tłuszczu na papierowym
ręczniku, skropiłem sokiem z cytryny. Od razu podałem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz