Składniki
1 kg schabu2 łyżki nasion kopru włoskiego
sól morska gruboziarnista- 1 łyżka
3 łyżki oleju
500 g kopru włoskiego
świeży rozmaryn
500 ml białego wytrawnego wina
Dodatkowo:
sznurek spożywczy
papier do pieczenia
Przygotowanie
Schab myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.
W moździerzu tłuczemy nasiona kopru, świeży rozmaryn, sól.
Mieszamy z olejem i nacieramy schab. Obwiązujemy sznurkiem.
Na rozgrzanej
patelni obsmażamy mięso na rumiano z każdej strony, przekładamy do naczynia
żaroodpornego, dodajemy pokrojony w paski koper włoski, kilka gałązek
rozmarynu, zalewamy winem. Papier do pieczenia moczymy w wodzie, Przykrywamy
naczynie.
Całość zapiekamy 30-35 min w piekarniku rozgrzanym do 190°C.
Pieczeń wygląda rewelacyjnie :) mniamm
OdpowiedzUsuńGorąco polecamy ;) Jest mega soczysta
Usuń