wtorek, 23 sierpnia 2016

Kozi ser w migdałach

Dla nas, amatorów koziego sera, to przekąska idealna <3 







 

Składniki

  • 2 roladki z sera koziego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • 100 g płatków migdałowych
  • 3/4 szklanki dżemu z czerwonej porzeczki
  • 4 łyżki białego wina
  • szczypta cukru
  • 3 łyżki klarowanego masła
  • 5 łyżek oliwy
  • owoc granatu

     

    Przygotowanie

      Ser pokroiłem na porcje. Oprószyłem mąką, panierowałem w jajkach i płatkach migdałowych.

    Na patelni rozgrzałem masło razem z oliwą. Smażyłem ser na średnim ogniu z każdej strony.

    Sos : dżem przetarłem przez sitko, połączyłem z winem i cukrem. Zagotowałem.

    Serek polałem ciepłym sosem, posypałem pestkami granatu.

2 komentarze:

  1. Przepyszna i bardzo finezyjna propozycja :) Uwielbiam kozi ser - prawdziwe niebo dla podniebienia :D

    OdpowiedzUsuń