Kozi ser w migdałach
Dla nas, amatorów koziego sera, to przekąska idealna <3
Składniki
-
2
roladki z sera koziego
-
2 jajka
-
2 łyżki mąki
-
100 g
płatków migdałowych
-
3/4
szklanki dżemu z czerwonej porzeczki
-
4 łyżki
białego wina
-
szczypta
cukru
-
3 łyżki
klarowanego masła
-
5 łyżek
oliwy
-
owoc granatu
Przygotowanie
Ser pokroiłem na porcje. Oprószyłem mąką, panierowałem w jajkach i płatkach migdałowych.
Na patelni rozgrzałem masło razem z oliwą. Smażyłem ser na średnim ogniu z każdej strony.
Sos : dżem przetarłem przez sitko, połączyłem z winem i cukrem. Zagotowałem.
Serek polałem ciepłym sosem, posypałem pestkami granatu.
Przepyszna i bardzo finezyjna propozycja :) Uwielbiam kozi ser - prawdziwe niebo dla podniebienia :D
OdpowiedzUsuńBardzo dziękujemy :*
Usuń