czwartek, 14 lipca 2016

Placki ziemniaczane z kozim serem

Tradycyjne placki ziemniaczane wzbogacone o kozi ser. 








Składniki

  • 2 kg ziemniaków
  • 2 czubate łyżki mąki
  • 2 jajka
  • 100 g koziego sera
  • 2 średnie cebule
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia

     

    Przygotowanie



    Ziemniaki umyłem, obrałem a następnie starłem na drobnej tarce. Włożyłem na sito i lekko osączyłem. Dodałem mąkę, jajka, pokrojoną w piórka cebulę, pokrojony w kostkę ser oraz przyprawy. Dokładnie wymieszałem. Na dwóch patelniach rozgrzałem tłuszcz i nakładałem łyżką niewielkie proporcje ziemniaczanej masy. Smażyłem na silnym ogniu z obu stron na rumiano.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz