piątek, 29 lipca 2016

Grzanki z serami, ziołami i jeżynami








Składniki

  • kilka kromek chleba tostowego ( ew. pół bagietki)
  • oliwa z oliwek
  • 100 g miękkiego sera pleśniowego
  • 20 g parmezanu
  • kilka gałązek świeżego rozmarynu
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • pół szklanki jeżyn
  • czarny pieprz

     

    Przygotowanie



    Chleb tostowy opiekłem na złoty kolor (można użyć bagietki). Skropiłem je kilkoma kroplami oliwy, posypałem rozkruszonym serem pleśniowym i startym parmezanem. Na każdej grzance na wierzchu rozłożyłem świeże zioła i jeżyny. Oprószyłem świeżo zmielonym pieprzem. Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C, aż ser się roztopił. Podałem na ciepło.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz