Grzanki z serami, ziołami i jeżynami
Składniki
-
kilka
kromek chleba tostowego ( ew. pół bagietki)
-
oliwa z
oliwek
-
100 g
miękkiego sera pleśniowego
-
20 g
parmezanu
-
kilka
gałązek świeżego rozmarynu
-
kilka
gałązek świeżego tymianku
-
pół
szklanki jeżyn
-
czarny
pieprz
Przygotowanie
Chleb tostowy opiekłem na złoty kolor (można użyć bagietki).
Skropiłem je kilkoma kroplami oliwy, posypałem rozkruszonym serem
pleśniowym i startym parmezanem. Na każdej grzance na wierzchu
rozłożyłem świeże zioła i jeżyny. Oprószyłem świeżo zmielonym pieprzem.
Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C, aż ser
się roztopił. Podałem na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz