Składniki
400 g makaronu fusilli600 g żołądków drobiowych
500 ml bulionu drobiowego
1 liść laurowy
woda
1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
natka pietruszki
Przygotowanie
Żołądki oczyszczamy, zalewamy bulionem drobiowym, dodajemy
liść laurowy i gotujemy ok. 120 min. ( w razie potrzeby dolewamy wody-tak by
utrzymywać poziom 500 ml ).
W tym czasie gotujemy makaron zgodnie z przepisem zawartym
na opakowaniu.
Po ugotowaniu mięsa, wyławiamy, sos przecedzamy przez gazę.
Żołądki kroimy na mniejsze kawałki. Sos przelewamy do
garnka, lekko zagęszczamy mąką rozrobioną w zimnej wodzie. Następnie dodajemy
podroby, zagotowujemy. Wrzucamy makaron, posiekaną natkę pietruszki i ciągle
mieszając gotujemy 2-3 min.
Pycha <3
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
Usuń