Składniki
500 g boczniaków1 duża cebula
1 łyżka masła
1 łyżka posiekanego lubczyku
800 ml bulionu warzywnego
50 g kaszy jęczmiennej
2 łyżki słodkiej śmietany
szczypiorek
sól, pieprz
Przygotowanie
Cebulę siekamy, boczniaki kroimy na mniejsze kawałki,
siekamy lubczyk. Dusimy ok. 10 min na maśle. Zalewamy gorącym bulionem,
gotujemy 20 min. Przestudzamy i blendujemy.
Następnie ponownie gotujemy, tym razem z dodatkiem kaszy (do
jej miękkości), od czasu do czasu mieszamy, żeby kasza nam nie przywarła do
dna. Zabielamy śmietaną. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.
Smacznie tutaj, jestem pierwszy raz i chciałbym tak troche nie na temat powiedzieć, że muzyka na stronach tego typu to troche zły pomysl :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy za spostrzeżenia ;) Zapraszamy częściej ;)
UsuńBardzo fajna propozycja na pyszną zupkę :-)
OdpowiedzUsuńPolecamy <3
Usuńświetny pomysł nie tylko na obiad :)
OdpowiedzUsuń