sól, pieprz
Przygotowanie
Warzywa myjemy. Bakłażana, cukinię i paprykę kroimy w
kostkę.
Osobno smażymy bakłażana, osobno cukinię następnie paprykę.
Pomidory sparzamy, usuwamy skórkę. Miksujemy.
Cebulę siekamy, zrumieniamy, pod koniec dodajemy
przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dodajemy pomidory oraz zioła
(oregano, bazylię i tymianek). Smażymy razem 5 min.
Do garnka przekładamy pomidory z ziołami oraz podsmażone
warzywa. Zalewamy 1 l
wody i 500 ml bulionu warzywnego. Gotujemy 15 min, studzimy i blendujemy. Ponownie zagotowujemy. Zestawiamy z ognia i mieszamy ze śmietaną. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Carpacchio wołowe (kroimy na mniejsze kawałki) smażymy na
suchej patelni.
Krem podajemy z chipsami wołowymi i posiekanym szczypiorkiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz