Składniki
150 g jogurtu owocowego1 miarka cukru (po jogurcie)
1 miarka oliwy
2 jajka
3 miarki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
30 g cukru waniliowego
skórka z 1 cytryny
100 g dżemu malinowego
2 gruszki nashi
Przygotowanie
Jogurt, olej, jajka, cukier i cukier waniliowy mieszamy
drewnianą łyżką na gładko.
Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Pod koniec mieszania dodajemy startą skórkę ze sparzonej cytryny.
Ciasto wylewamy do formy (12x31 cm) wyłożonej papierem do
pieczenia.
Na środku ciasta, małą łyżeczką, umieszczamy dżem. Następnie
na zakładkę układamy obrane w ósemki gruszki.
Ciasto pieczemy 40 min w temperaturze 180°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz