niedziela, 1 maja 2016

Surówka z młodej kapusty i...

Pełna świeżego smaku surówka z młodej kapusty i marchewki.








Składniki

2 młode marchewki
1/2 młodej kapusty
1/2 pęczka koperku
1 łyżka musztardy figowej
2 łyżki musztardy dijon
50 ml oliwy z oliwek
sól, pieprz

 

Przygotowanie


Kapustę posiekałem, oprószyłem solą, odstawiłem na 30 min. Przepłukałem i odsączyłem.

Marchewki starłem na tarce o dużych oczkach.

Posiekaną kapustę i starte marchewki przełożyłem do miski.

Musztardę figową wymieszałem z dijon, oliwą, solą oraz pieprzem. Dodałem do surówki i dokładnie wymieszałem z posiekanym koperkiem.

Odstawiłem do lodówki na 1 godzinę, aby smaki się „przegryzły”.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz