niedziela, 15 maja 2016

Pierogi z farszem białej kiełbasy

Zainspirowani ;) Wyszły pyszne...szybkie w przygotowaniu ;)








 

Składniki

  • Ciasto:
  • 500 g mąki
  • 300 g gorącej wody
  • 50 g masła
  • Farsz: 
  • 700 g białej kiełbasy (u nas własnej roboty)
  • majeranek
  • Omasta:
  • 2 cebule
  • 100 g masła

     

    Przygotowanie

    Farsz wyciskamy z osłonek, mieszamy z dużą ilością majeranku.

    Do miski wsypujemy mąkę. Łączymy ją z gorącą wodą i roztopionym w niej masłem. Dokładnie wyrabiamy i cienko rozwałkowujemy. Wycinamy przy pomocy szklanki, okręgi i na każdy z nich umieszczamy farsz. Pierogi zlepiamy i gotujemy w osolonym wrzątku przez 4 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię.

    Przekładamy na blaszkę.

    Cebulę siekamy, łączymy z roztopionym masłem. Polewamy pierogi i zapiekamy 15 min w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
     

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz