Składniki
300 g makaronu orecchiette250 g boczku wędzonego
1 duża cebula
1 łyżka oleju
150 g oscypka
3 łyżki słodkiej śmietany 18%
natka pietruszki
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu.
Boczek kroimy w kostkę i na niewielkiej ilości rozgrzanego
tłuszczu smażymy.
Do boczku (pod koniec smażenia) dodajemy posiekaną cebulę.
Dusimy na małym ogniu, do zeszklenia.
Oscypek kroimy w kostkę.
Do boczku dodajemy makaron, chwilę razem podsmażamy.
Zestawiamy z ognia i dodajemy śmietanę. Wszystkie składniki dokładnie łączymy. Następnie
dodajemy ser, ponownie mieszamy.
Podajemy od razu z posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz