Składniki
400 g pomidorów z puszki wraz z zalewą2 duże marchewki
1 ząbek czosnku
1 cebula
2 daktyle
2 łyżki kaszy jaglanej
1 łyżeczka przyprawy curry
1 szczypta kurkumy
140 g kukurydzy w puszce
1 łyżka oleju kokosowego
sól himalajska
Przygotowanie
Marchew kroimy w dużą kostkę.
W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, podsmażamy posiekaną
cebulę i czosnek.
Dodajemy curry i podsmażamy jeszcze 2-3 minuty.
Dodajemy marchew, pomidory wraz z zalewą, kaszę jaglaną,
daktyle, kurkumę, zalewamy wrzącą wodą (do poziomu warzyw). Gotujemy 20 min.
Następnie lekko studzimy i blendujemy na gładko. Doprawiamy
solą.
Podajemy z osączoną z zalewy kukurydzą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz