Faszerowane cytryny
Jeśli nie znacie takiego połączenia,  tzn.cytryny z tuńczykiem to polecamy wypróbować... 
Składniki
- 
                        
                                                                2 duże 
cytryny                                                    
                    
- 
                        
                                                                2 puszki
 tuńczyka w kawałkach                                                   
 
                    
- 
                        
                                                                2 łyżki 
majonezu                                                    
                    
- 
                        
                                                                natka 
pietruszki                                                    
                    
- 
                        
                                                                sól                                                    
                    
- 
                        
                                                                pieprz                                                    
                    
- 
                        
                                                                
jabłuszka kaparowe                                                    
 
Przygotowanie
 Cytryny sparzyłem wrzątkiem, przekroiłem na równe połówki. 
Wydrążyłem je , miąższ drobno pokroiłem. Natkę opłukałem, osuszyłem i 
pokroiłem.
 Tuńczyka osączyłem z zalewy, podzieliłem na mniejsze kawałki.
 Rybę wymieszałem z  kawałkami miąższu cytryny, dodałem majonez i natkę.
 Doprawiłem do smaku pieprzem i solą.
 Napełniłem  cytryny nadzieniem, wstawiłem do lodówki, aby podać schłodzone.
 
 
 
          
      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz