Składniki
1 opakowanie biszkoptów600 ml śmietanki 30%
1 łyżka ksylitolu
3 łyżeczki żelatyny (100 ml wrzątku)
1/2 puszki ananasa pokrojonego w kostkę
2 galaretki pomarańczowe
Przygotowanie
W formie (25x25) układamy biszkopty.
Śmietanę ubijamy na sztywno z niewielką ilością cukru.
Żelatynę rozrabiamy w gorącej wodzie, studzimy.
Jak już zacznie tężeć, dodajemy do śmietany (ciągle
miksujemy na wolnych obrotach).
Masę wylewamy na biszkopty.
Na masę kładziemy (wbijając do połowy) kawałki ananasa.
Wkładamy do lodówki.
Galaretki rozrabiamy w gorącej wodzie (3/4 proporcji wody w
stosunku do galaretek). Studzimy do momentu, kiedy będą się ścinać. Wylewamy na
śmietanę i ponownie wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz