czwartek, 14 kwietnia 2016

Sałatka z kaszy pszennej

Bardzo smaczna sałatka, tylko podana od razu smakuje najlepiej.








Składniki

150 g kaszy pszennej
250 g pomidorków koktajlowych
200 g świeżego ogórka
1 pęczek koperku
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka majonezu
sól
pieprz

 

Przygotowanie

 
Kaszę gotujemy na sypko.

Ogórka kroimy wzdłuż, później na „piórka”. Solimy, odstawiamy by puścił wodę. Odsączamy.

Pomidorki kroimy na połówki.

Koperek siekamy.

Oliwę, majonez, koperek mieszamy na gładko. Dodajemy do kaszy. Mieszamy.

Do całości dodajemy pomidory i ogórki. Delikatnie mieszamy, doprawiamy pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz