Składniki
400 g wędzonych żeberek2 marchewki
1 pietruszka
1 mały seler
3 ziemniaki (250 g)
50 g kaszy pęczak
350 g mrożonych grzybów (u nas podgrzybki)
2 ziarna ziela angielskiego
1 liść laurowy
1 łyżeczka suszonego lubczyku
1 zupa pieczarkowa
natka pietruszki
sól, pieprz
Przygotowanie
Warzywa kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle, zalewamy
wrzątkiem (1,2 l)
wrzucamy żeberka i gotujemy 10 min.
Następnie dodajemy grzyby, kaszę, gotujemy do miękkości
kaszy.
Zupę rozrabiamy w niewielkiej ilości zimnej wody, dodajemy
do całości (cały czas mieszając), zagotowujemy.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz