Składniki
1 kg żeberek400 g kiszonej kapusty
3 suszone kapelusze grzybów
400 g ziemniaków
1 cebula
1 łyżka masła
2 ząbki czosnku
ziele angielskie
liść laurowy
sól, pieprz
Przygotowanie
Ziemniaki pokroiłem w grubą kostkę, ugotowałem, odcedziłem,
odstawiłem.
Mięso ugotowałem w 2 litrach wody, odcedziłem, ostudziłem.
Kapustę odcisnąłem z kwasu, pokroiłem, dodałem do wywaru,
dodałem przesmażoną na maśle cebulę, pokrojony
czosnek, kilka ziaren ziela angielskiego, liść laurowy. Wlałem kwas z kapusty.
Gotowałem do miękkości.
W osobnym garnku ugotowałem namoczone wcześniej grzyby.
Pokroiłem je i dodałem wraz z wywarem, w którym się gotowały.
Dodałem mięso i ziemniaki. Doprawiłem do smaku solą i
pieprzem.
jej czy Ty musisz na noc kusić takimi pysznościami
OdpowiedzUsuń:D haha :D
Usuń