czwartek, 7 kwietnia 2016

Jabłkowa śmietana

Ten sos wykorzystaliśmy jako dodatek do selerowych placków.








Składniki

  • 200 g kwaśnej śmietany
  • pół cytryny
  • małe jabłko ( 100g )
  • cebulka ze szczypiorkiem
  • sól
  • pieprz czarny
  • pół łyżeczki curry

     

    Przygotowanie

      Umyłem cytrynę, wycisnąłem sok. połowy. Śmietanę wymieszałem z 2 łyżkami soku cytrynowego. Jabłko obrałem, oczyściłem z gniazda nasiennego i starłem. Cebulę umyłem, oczyściłem i pokroiłem w cieniutkie krążki.
    Jabłko i cebulę dodałem do śmietany, wymieszałem, doprawiłem sola, pieprzem i curry. Wstawiłem do lodówki na godzinę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz