sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Odsączamy.
Marchewki i kalarepę obieramy, kroimy w słupki.
Strąki fasolki po umyciu i oczyszczeniu kroimy na pół.
Papryki myjemy, kroimy wzdłuż, usuwamy nasiona i kroimy w mała
kostkę.
Cebule kroimy w kostkę.
Warzywa obsmażamy na oliwie, zalewamy winem i dusimy pod przykryciem na małym
ogniu 15 minut.
Dodajemy pomidory razem z zalewą, zioła, sól i pieprz.
Strąki chili kroimy wzdłuż, usuwamy nasiona, kroimy w
paseczki.
Całość dusimy pod przykryciem jeszcze 30 minut.
Makaron dodajemy do sosu, mieszamy do momentu, kiedy makaron
pokryje się sosem.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz