Składniki
1 brokuł2 marchewki
1 pietruszka
1 mały seler
1 łyżeczka masła klarowanego
1 por (biała część)
1,2 l bulionu warzywnego
100 g drobnego makaronu
100 ml słodkiej śmietany
kozieradka mielona
szczypior
sól, pieprz
Przygotowanie
Marchew i pietruszkę kroimy w talarki. Seler w kostkę, pora
w piórka.
Warzywa podsmażamy na maśle, zalewamy bulionem warzywnym,
gotujemy.
Kiedy warzywa będą półtwarde, dodajemy makaron i gotujemy do
jego miękkości.
Brokuł dzielimy na różyczki, dodajemy do zupy i gotujemy
jeszcze 5 min.
Całość zabielamy słodką śmietaną. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mieloną
kozieradką. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz