Sałatka z cykorią i boczniakami
Dodatek oliwy anyżowo - cytrynowej podkreśla smak.
Składniki
-
2 cykorie
-
miks sałat
-
pół
selera małego
-
sok z
połowy cytryny
-
1 mała
cebula
-
200 g
boczniaków
-
2 łyżki
oliwy
-
pół
filiżanki oliwy anyżowo-cytrynowej
-
sól
-
pieprz
Przygotowanie
Z cykorii wyciąłem gorzki głąb, a kolbę pokroiłem w plasterki.
Liście sałat porwałem na mniejsze kawałki. Selera po obraniu starłem na
tarce o dużych oczkach. Skropiłem sokiem z cytryny, aby nie ściemniał.
Obrałem cebulę i posiekałem ją.
Boczniaki opłukałem, osuszyłem, przekroiłem wzdłuż, podsmażyłem na oliwie.
Wszystkie składniki połączyłem, doprawiłem solą i pieprzem. Polałem oliwą anyżowo-cytrynową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz