piątek, 26 lutego 2016

Sałatka makaronowa z zielonym pieprzem

Czasami zdarzy się, że odwiedzą nas goście bez zapowiedzi...szybka sałatka idealnie sprawdzi się na ich przyjęcie. Wystarczy 30 min w czasie kotowania makaronu i jego odcedzania.







 

Składniki

250 g makaronu gwiazdki (nic się nie stanie, jak dodacie inny)
150 g pieczarek
3 jajka
5 pomidorów suszonych
20 g zielonego pieprzu marynowanego
100 g sera żółtego
1 mała puszka kukurydzy
kilka łyżek remulady duńskiej
1 pęczek szczypiorku
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Odsączamy.

Pieczarki kroimy w kostkę, sparzamy i odcedzamy.

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę.

Pomidory odsączamy, kroimy w kostkę.

Pieprz odsączamy z zalewy, siekamy.

Ser ścieramy na dużych oczkach.

Kukurydzę osączamy z zalewy.

Wszystkie składniki przekładamy do miski. Dodajemy remuladę, składniki dokładnie ze sobą mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz