piątek, 26 lutego 2016

Kanapka z bekonem, pomidorem i sałatą

Pomimo dodanego bekonu kanapka jest fit.







Składniki

  • Pasta : 
  • pół dojrzanego awokado
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1/4 łyżeczki soli 
  • 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 
  • Kanapka : 
  • 4 plasterki bekonu
  • 4 kromki chleba razowego
  • sałata rzymska
  • 1 pomidor malinowy pokrojony w plasterki
  • czerwona cebula

     

    Przygotowanie

      Pasta : zmiksowałem awokado, sok z cytryny, oliwę, sól i pieprzem kajeński.

    Wysmażyłem bekon na suchej patelni, osączyłem z tłuszczu na papierowym ręczniku. Zrumieniłem w tosterze kromki chleba, dwie posmarowałem pastą z awokado. Obłożyłem sałatą, pomidorem, cebulą i bekonem, przykryłem pozostałymi kromkami chleba.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz