Kanapka z bekonem, pomidorem i sałatą
Pomimo dodanego bekonu kanapka jest fit.
Składniki
-
Pasta :
- pół dojrzanego awokado
-
1 łyżka
soku z cytryny
-
1
łyżeczka oliwy
-
1/4
łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
-
Kanapka :
- 4 plasterki bekonu
-
4
kromki chleba razowego
-
sałata
rzymska
-
1
pomidor malinowy pokrojony w plasterki
-
czerwona
cebula
Przygotowanie
Pasta : zmiksowałem awokado, sok z cytryny, oliwę, sól i pieprzem kajeński.
Wysmażyłem bekon na suchej patelni, osączyłem z tłuszczu na papierowym
ręczniku. Zrumieniłem w tosterze kromki chleba, dwie posmarowałem pastą z
awokado. Obłożyłem sałatą, pomidorem, cebulą i bekonem, przykryłem
pozostałymi kromkami chleba.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz