Składniki
300 g filetów drobiowych1 duża cebula
1 papryka czerwona
1 mała puszka kukurydzy
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
1 jajko
mąka ziemniaczana (do zagęszczenia)
1 łyżka ziół prowansalskich
sól, pieprz
Przygotowanie
Cebulę i paprykę kroimy w mniejszą kostkę.
Filety myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w
kostkę, troszkę większą od cebuli i papryki.
Do miski wrzucamy mięso, cebulę i paprykę. Dodajemy osączoną
z zalewy kukurydzę, jajko, musztardę, majonez, przyprawy, składniki mieszamy.
Następnie dodajemy mąkę. Masa ma być gęsta.
Na rozgrzany olej wrzucamy (łyżką) przygotowaną masę (mają
wyjść takie a’la placki). Smażymy na złoto z jednej i z drugiej strony.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Arku świetnie gotujesz ale tak się zastanawiam czy zostawiasz u innych komentarze? Czy tylko u ciebie komenmtujemy...
OdpowiedzUsuńSerdecznie dziękujemy za docenienie ;)Oczywiście udzielamy się na innych blogach, lecz nie tak często jakbyśmy chcieli. Niestety nawał obowiązków powoduje też, że mamy dużo przepisów do dodania...robią się długie kolejki :( Nasz dzień rozpoczyna się o 6 a kończy niejednokrotnie o 1. Postaramy się nadrobić zaległości ;) Pozdrawiamy R'n'G Kitchen
Usuń