środa, 24 lutego 2016

Kotlety drobiowe

Dla nas idealne połączenie smaków. Proste do zrobienia, no może troszkę trzeba uważać przy obracaniu, ale efekt końcowy powala smakiem.






 

Składniki

300 g filetów drobiowych
1 duża cebula
1 papryka czerwona
1 mała puszka kukurydzy
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
1 jajko
mąka ziemniaczana (do zagęszczenia)
1 łyżka ziół prowansalskich
sól, pieprz

 

Przygotowanie

 
Cebulę i paprykę kroimy w mniejszą kostkę.

Filety myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w kostkę, troszkę większą od cebuli i papryki.

Do miski wrzucamy mięso, cebulę i paprykę. Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę, jajko, musztardę, majonez, przyprawy, składniki mieszamy.

Następnie dodajemy mąkę. Masa ma być gęsta.

Na rozgrzany olej wrzucamy (łyżką) przygotowaną masę (mają wyjść takie a’la placki). Smażymy na złoto z jednej i z drugiej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

2 komentarze:

  1. Arku świetnie gotujesz ale tak się zastanawiam czy zostawiasz u innych komentarze? Czy tylko u ciebie komenmtujemy...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Serdecznie dziękujemy za docenienie ;)Oczywiście udzielamy się na innych blogach, lecz nie tak często jakbyśmy chcieli. Niestety nawał obowiązków powoduje też, że mamy dużo przepisów do dodania...robią się długie kolejki :( Nasz dzień rozpoczyna się o 6 a kończy niejednokrotnie o 1. Postaramy się nadrobić zaległości ;) Pozdrawiamy R'n'G Kitchen

      Usuń