Składniki
1 mała kapusta1 duża marchew
1 mały seler
1 pietruszka
3 ziemniaki
200 g makaronu łazanki
2 łyżki oleju rzepakowego
1,5 l bulionu warzywnego
1 liść laurowy
4 ziarna ziela angielskiego
koperek
kminek mielony
sól, pieprz
Przygotowanie
Marchew, seler, pietruszkę i ziemniaki kroimy w kostkę.
Podsmażamy na oleju i zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy liść laurowy i ziele
angielskie. Gotujemy pod przykryciem 20 min.
Kapustę szatkujemy, dodajemy do zupy, gotujemy 15 min pod
przykryciem. Następnie wrzucamy makaron, gotujemy do jego miękkości.
Całość doprawimy kminkiem, solą i pieprzem. Dodajemy
posiekany koperek.
Lubię kapuśniak ze słodkiej kapusty;)
OdpowiedzUsuńInteresujący...z łazankami jeszcze nie robiłam...nigdy...nawet nie pomyślałam, że to się da jeść....
OdpowiedzUsuń