Burgery z tęczowego pstrąga łososiowego
Burgery nie muszą być tylko z mięsem. Ryba też świetnie nadaje się do
tego. Propozycja z pstrągiem, świetnie pasuje też filet z łososia.
Składniki
-
300 g
fileta z pstrąga łososiowego
-
2 łyżki
posiekanej natki pietruszki
-
2 łyżki
posiekanego świeżego koperku
-
3 łyżki i
pół szklanki sosu tatarskiego wiedeńskiego
-
szczypta
soli
-
pieprz
-
1
łyżeczka startej skórki cytrynowej
-
2 bułki
grahamki
-
pół
czerwonej cebuli pokrojonej w cienkie piórka
-
liście
sałaty masłowej
Przygotowanie
Filet z pstrąga zmiksowałem z 3 łyżkami wiedeńskiego sosu
tatarskiego, łyżką koperku, solą i pieprzem (niezbyt gładko).
Uformowałem 2 kotlety, które usmażyłem na patelni grillowej.
Wymieszałem resztę sosu z łyżką koperku i skórką cytryny.
Bułki po przekrojeniu na pół podpiekłem w piekarniku. Posmarowałem
sosem. Na spodach bułek ułożyłem sałatę, potem kotlety, na nich
rozłożyłem cebulę, polałem sosem i przykryłem wierzchami bułek. Podałem z
sosem wiedeńskim tatarskim.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz