http://rafex.eu/mieszanki-przypraw-c-31.html#
Składniki
500 g brukselki400 g tortelloni z serem
1 duża cebula
1 l passaty pomidorowej
1 łyżka oleju
400 g mielonej wieprzowiny (łopatka)
sól ziołowa
cukier
Przygotowanie
Brukselkę oczyszczamy, gotujemy 10 min we wrzątku z
dodatkiem cukru. Odcedzamy.
Mięso mielone podsmażamy
na rozgrzanym tłuszczu, cały czas mieszamy, by nie przywarło do dna.
Zalewamy passatą pomidorową, do smaku doprawiamy solą ziołową i cukrem.
W naczyniu żaroodpornym ( u nas foremka aluminiowa ) układamy tortelloni, posypujemy
pokrojoną w piórka cebulą. Całość zalewamy sosem. Na wierzchu układamy
brukselkę.
Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C i pieczemy przez 45 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz