Składniki
1 kg pietruszki (korzeń)4 łyżki oliwy z pestek winogron
1 gruszka
1,5 l bulionu warzywnego
szczypta startej skórki cytrynowej
migdały
świeża trybula
gałka muszkatołowa
sól, pieprz
Przygotowanie
Pietruszki obieramy i kroimy na plasterki, podsmażamy na
oleju przez kilka minut.
Gruszkę obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w
ćwiartki, dodajemy do pietruszki. Smażymy razem 5 minut. Zalewamy bulionem,
dodajemy skórkę z cytryny, gotujemy 15-20 min. Zupę miksujemy na gładko, do
smaku doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Podajemy z posiekaną trybulą i posiekanymi migdałami.
Dla mnie idealna :-)
OdpowiedzUsuń:D MMMM pycha <3
UsuńZupa rewelacyjna
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
Usuń