Przepis odgrzebany ze starych zapisków...smak powala na kolana. Śledź w tym wydaniu jest boski. Pozostaliśmy przy "zeszytowej" nazwie, choć pewnie błąd się wkradł...ale jak zwał, tak zwał. Ważne, że smakuje.
Składniki
900 g filetów śledziowych
200 g majonezu
100 g śmietany 18%
1 łyżka musztardy
2 cebule
2 jajka ugotowane na twardo
cukier
Przygotowanie
Filety śledziowe moczymy w mleku przez 30-40 min, po czym
płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na 3-4 cm kawałki.
Cebule siekamy, łączymy z jajkami pokrojonymi w kostkę,
dodajemy majonez, musztardę i śmietanę. Do sosu dodajemy śledzie, dokładni
mieszamy, do smaku doprawiamy cukrem. Odstawiamy na noc do lodówki, żeby smaki
przeszły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz