Składniki
1 kg buraków (średniej wielkości)1 ząbek czosnku
600 ml bulionu warzywnego
estragon
ocet jabłkowy
śmietana
sól, pieprz
Przygotowanie
Buraki (każdy z osobna) zawijamy w folię aluminiową,
układamy na blaszce i zapiekamy 90 min (najlepiej średniej wielkości) w
temperaturze 200°C.
Następnie wyciągamy, studzimy i obieramy. Kroimy na mniejsze kawałki i razem z
bulionem i czosnkiem miksujemy na papkę. Przelewamy do garnka, dodajemy
estragon i zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i octem jabłkowym.
Podajemy ze śmietaną.
zapowiada się smacznie!
OdpowiedzUsuńKrem wyszedł bardzo pyszny :) Uwielbiamy buraczki <3
UsuńMoja ulubiona zupa!
OdpowiedzUsuńMy również ją bardzo lubimy :)
Usuń