wtorek, 8 grudnia 2015

Halibut w panierce z marchewki

Lubimy nowe wyzwania, nowe smaki. Nie lubimy monotonnego jedzenia, więc chętnie się nim bawimy. W marchewkową panierkę zawinęliśmy jedną z bardziej charakterystycznych w smaku ryb, znanych w Polsce. Do tego aromatyczny pieprz cytrynowy, wymieszany w idealnych proporcjach. Smaku, wraz z aromatem użyczył nam Rafex:
 https://www.facebook.com/rafex.eu/?fref=ts
 http://rafex.eu/mieszanki-przypraw-c-31.html#







Składniki

800 g halibuta
1 cebula
600 g marchewki
3 jajka
1 łyżka pieprzu cytrynowego
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia

 

 

Przygotowanie

 
Halibuta filetujemy, usuwamy skórę i razem z cebulą mielimy. Mięso doprawiamy pieprzem cytrynowym, formujemy kotlety.
Marchewki obieramy, ścieramy na drobnych oczkach, wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną masą „oblepiamy” kotlety rybne. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz