poniedziałek, 2 listopada 2015

Zupa pomidorowa na wywarze drobiowo wołowym

Przepyszna, aromatyczna pomidorówka <3
















Składniki

1 porcja rosołowa
1 udko
200 g żołądków drobiowych
200 g wołowiny z kością (rosołowej)
ziele angielskie
1 por
1 cebula
2-3 marchewki
1 pietruszka
1 mały seler korzeniowy
1 podgrzybek suszony
1 ząbek czosnku
190 g koncentratu pomidorowego
sól, pieprz

Przygotowanie

 
Mięso czyścimy, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą (tak by zakryła mięso) i zagotowujemy. Zbieramy szumowiny, dodajemy łyżeczkę soli, ziele angielskie i obrane, oczyszczone warzywa, ząbek czosnku, suszony kapelusz podgrzybka i opaloną nad płomieniem cebulą. Gotujemy do miękkości mięsa drobiowego. Zupę przecedzamy, mięso wołowe i żołądki drobiowe kroimy na mniejsze kawałki dodajemy z powrotem do zupy, marchewki kroimy w krążki i odkładamy. Gotujemy dalej do miękkości mięsa, dodajemy koncentrat pomidorowy, marchewki, zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem lub ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz