poniedziałek, 2 listopada 2015

Jajecznica z kozią brodą

Smakoszy szlachetnych grzybów przekonywać nie będziemy, a ciekawych zachęcamy.W Polsce pod ochroną, ale że blisko granicy mieszkamy...














Składniki

  • 400 g świeżych grzybów
  • masło klarowane
  • sól
  • pieprz
  • 4 jajka
  • 1 średnia cebula

    Przygotowanie

    Grzyby dokładnie umyłem, podzieliłem na mniejsze kawałki, w durszlaku osączyłem (im mniej wody tym krótszy czas smażenia). Na patelni rozgrzałem klarowane masło, zeszkliłem cebulę, wrzuciłem grzyby. Dusiłem, aż woda zawarta jeszcze w grzybach odparowała. Wbiłem jajka, doprawiłem solą i pieprzem. Podałem ze świeżym pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz