środa, 11 listopada 2015

Kurczak w cieście kebab gyros

Uwielbiamy bawić się jedzeniem...połączenie idealnie doprawionego ciasta z drobiem skutkuje niepohamowanym "głodem".



Składniki

500 g filetów z kurczaka
250 ml mleka
250 ml sosu kebab gyros
1 jajko
mąka
1 łyżka przyprawy gyros
1 łyżka kurkumy
olej do głębokiego smażenia

 

Przygotowanie

 
Do mleka dodajemy sos, jajko, mąkę (masa ma być gęsta), przyprawę. Całość dokładnie mieszamy. Kurczaka kroimy w dużą kostkę, mieszamy z kurkumą. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Kawałki kurczaka zanurzamy w cieście, przy pomocy wykałaczki do szaszłyka przekładamy na głęboki olej. Po usmażeniu osączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy z ulubionymi dodatkami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz