czwartek, 26 listopada 2015

Krem z marchwi z groszkiem z białej kiełbasy

A tak sobie to wymyśliliśmy...a co :P ...wszystko pod ręką, tylko skąd tyle marchewki u nas??? Ale nieważne :D była...i jest zupa ;)









Składniki

1 kg marchewki
1 l bulionu warzywnego
2 pętka białej kiełbasy
1 łyżeczka cząbru
1 ząbek czosnku
pieprz
1 pęczek szczypiorku

 

 

Przygotowanie

 
Marchewki kroimy w na plasterki, zalewamy bulionem i gotujemy do ich miękkości. Następnie zestawiamy z ognia, miksujemy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, wstawiamy ponownie na płomień (mały). Dodajemy cząber (pamiętając o tym by w palcach go rozkruszyć) i świeżo mielony czarny pieprz.
Mięso z białej kiełbasy formujemy na małe kulki i podsmażamy na suchej patelni. Dodajemy do zupy i zagotowujemy. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz