sobota, 21 listopada 2015

Filety drobiowe w cieście z migdałami

Tak przygotowane filety z kurczaka są bardzo soczyste. Świetnie komponują się z panierką migdałową.







 

Składniki

4 filety z kurczaka (po 200 g)
500 ml mleka
mąka (masa ma być gęsta)
1 jajko
5 łyżek płatków migdałów
olejek migdałowy (kilka kropli)
olej do głębokiego smażenia
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Filety z kurczaka czyścimy, osuszamy papierowym ręcznikiem, lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.
Mleko mieszamy z mąką, jakiem (masa ma być gęsta), płatkami migdałów, olejkiem migdałowym, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Filety z kurczaka obtaczamy w mące, następnie zanurzamy w cieście, wrzucamy na głęboki olej. Smażymy do zrumienienia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz