Składniki
500 g filetów śledziowych2 cebule
150 ml śmietany 18 %
2 łyżki majonezu
4 łyżki musztardy rosyjskiej
1 łyżeczka curry
1 jabłko
sól
Przygotowanie
Filety śledziowe moczymy w zimnej wodzie (ok. 3 godz) kilka
razy zmieniając wodę. Obraną cebulę kroimy na cienkie krążki, oprószamy solą i
odstawiamy na 2 godz aby wywietrzała i
zmiękła. Rybę osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Śmietanę, majonez,
musztardę, starte jabłko i curry mieszamy. W słoiku układamy warstwami cebule i
śledzie, zalewamy powstałym sosem i wstawiamy na kilka godzin ( im dłużej, tym
lepiej ) do lodówki.
Samo zdjęcie już mnie zachęciło! Koniecznie wypróbuję!
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
Usuń