Jeśli chcemy przygotować coś na szybko, to w 30 minut danie będzie gotowe.
Składniki
- 8 tortilli
- oliwa z oliwek
- ząbek czosnku
- 250 g chorizo
- 1 mała czerwona cebula
- 1 średnia cebula
- 250 g startego żółtego sera np. radamer
- 2 szt awokado
- kwaśna śmietana
Przygotowanie
Tortillę posmarowałem oliwą i sosem pomidorowym. Złożyłem po
dwie. Na patelni rozgrzałem oliwę , na której przesmażyłem plasterki
chorizo z posiekanym czosnkiem oraz cebulą pokrojoną w piórka. Na
tortillę rozłożyłem farsz i pokrojone w plasterki awokado, posypałem
obficie tartym serem. Nakryłem drugą podwójną tortillą. Smażyłem na
grillowej patelni tak, aby się przyrumieniły, a ser w środku rozpuścił i
wszystko skleił. Pokroiłem na 6 części. Można podać z gęstą śmietaną i
plasterkami awokado.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz