piątek, 16 października 2015

Quesadillas

Jeśli chcemy przygotować coś na szybko, to w 30 minut danie będzie gotowe.
















Składniki

  • 8 tortilli
  • oliwa z oliwek
  • ząbek czosnku
  • 250 g chorizo
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 średnia cebula
  • 250 g startego żółtego sera np. radamer
  • 2 szt awokado
  • kwaśna śmietana

    Przygotowanie



    Tortillę posmarowałem oliwą i sosem pomidorowym. Złożyłem po dwie. Na patelni rozgrzałem oliwę , na której przesmażyłem plasterki chorizo z posiekanym czosnkiem oraz cebulą pokrojoną w piórka. Na tortillę rozłożyłem farsz i pokrojone w plasterki awokado, posypałem obficie tartym serem. Nakryłem drugą podwójną tortillą. Smażyłem na grillowej patelni tak, aby się przyrumieniły, a ser w środku rozpuścił i wszystko skleił. Pokroiłem na 6 części. Można podać z gęstą śmietaną i plasterkami awokado.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz