Składniki
4 filety z udek kurczaka1 opakowanie wędzonej newelli (200 g)
150 g koziego sera (roladka)
mieszanka sałat
garść pestek dyni
Marynata:
50 ml oliwy z suszonych pomidorów
1/2 płaskiej łyżeczki soli
1 ząbek czosnku
Dressing:
70 ml oliwy z oliwek
50 ml miodu
1 łyżeczka musztardy dijon
20 ml octu z białego wina
Przygotowanie
Filety z udek marynujemy 2 godziny w oliwie wymieszanej z
przeciśniętym przez praskę czosnkiem i solą. Następnie wyciągamy, rozbijamy, na
brzeg każdego filetu kładziemy ¼ opakowania newelli. Roladki zawijamy i smażymy
na rozgrzanej patelni do grillowania. W tym czasie mieszankę sałat układamy na
talerze, ser kozi kroimy na plasterki. Przygotowujemy dressing:
Oliwę, ocet, miód i musztardę mieszamy do połączenia
wszystkich składników. Skrapiamy nim sałatę. Pestki z dyni prażymy na suchej
patelni.
Roladki kroimy na plasterki i układamy na talerze, raz
plasterek kurczaka, raz koziego sera. Całość posypujemy uprażonymi pestkami
dyni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz