Zrazy mogą być nie tylko mięsne, warzywa też doskonale się sprawdzają :)
Składniki
- 2 duże bakłażany
- 200 g szynki gotowanej
- 150 g sera Dziugas
- pomidorowy sos z bazylią
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Bakłażana umyłem, pokroiłem na plastry o grubości pół centymetra.
Posoliłem, a po tym jak puściły sok, osączyłem. Plastry bakłażana
usmażyłem na patelni gilowej. Na bakłażanach ułożyłem plastry szynki
mniej więcej takiego samego kształtu, na to plasterki sera.
Tak przygotowane bakłażany zwinąłem jak zrazy i spiąłem wykałaczkami.
Do żaroodpornego naczynia wlałem sos pomidorowy z bazylią. Do środka
włożyłem zrazy, posypałem resztą startego sera. Zapiekałem 10 minut w
temperaturze 180 stopni C.
Podałem gorące.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz