Składniki
4 duże papryki czerwone150 g kaszy bulgur
200 g kurek
1 duża cebula
1 łyżeczka ghee
150 g mozzarelli parzonej (tartej)
4 łyżki oliwy z oliwek
natka pietruszki
sól, pieprz
Przygotowanie
Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem umieszczonym na
opakowaniu. Studzimy.
Cebulę siekamy i razem z oczyszczonymi i pokrojonymi kurkami
podsmażamy na rozgrzanym maśle. Studzimy.
Papryki myjemy, odcinamy „kapelusze”, usuwamy gniazda
nasienne.
Ostudzoną kaszę mieszamy z cebulą i kurkami, dodajemy startą
mozzarellę, posiekaną natkę, oliwą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Farszem nadziewamy wydrążone papryki, zakrywamy „kapeluszami” i pieczemy 40 min
w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. podajemy zaraz po upieczeniu.
ale bym zjadła takie papryki! Zapraszam do mnie
OdpowiedzUsuńZapraszam do dodania przepisu do akcji Warzywa psiankowate 2015 :) Jutro już ostatni dzień.
OdpowiedzUsuń