Składniki
250 g makaronu fusilli (świderki)300 g piersi z kurczaka
1 łyżeczka masła klarowanego
1 mała puszka groszku konserwowego
1 łyżka suszonego estragonu
100 ml śmietany 30%
150 ml śmietany 18%
pęczek szczypiorku
sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu.
Filety z kurczaka kroimy w paski lub kostkę (jak kto woli),
podsmażamy na maśle klarowanym. Śmietany mieszamy ze sobą i estragonem,
dodajemy do mięsa i dusimy na średnim ogniu do lekkiego zgęstnienia. Do smaku
doprawiamy solą oraz pieprzem. Do sosu dodajemy osączony z zalewy groszek,
delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy makaron i posiekany szczypiorek,
ponownie mieszamy (do całkowitego połączenia sosu z makaronem). Podajemy od razu po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz